KVÍZ: Otestujte sa. Ako dobre poznáte Fortuna ligu?

Veľa futbalových fanúšikov na Slovensku sa orientuje v sledovaní najvyššej slovenskej futbalovej súťaži-Fortuna lige. Preto sme pre vás pripravili kvíz, či ju poznáte naozaj tak dobre ako si myslíte. Otázky nie sú jednoduché, takže kto uhádne bez pomôcok všetky správne, si zaslúži pochvalu.

1. V ktorom roku sa zmenil názov najvyššej slovenskej futbalovej súťaže na Fortuna ligu?

A) 2014

B) 2013

C) 2015

2. Ktoré mužstvo skončilo posledné a zostúpilo v prvej sezóne pod názvom Fortuna liga?

A) ViOn Zlaté Moravce

B) ŽP Šport Podbrezová

C) Dukla Banská Bystrica

3. MFK Skalica postúpila z druhého miesta do Fortuna ligy a nahradila v sezóne 2015/16 mužstvo:

A) TJ Spartak Myjava

B) MFK Košice

C) FK Senica

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt mfk skalica

4.V priebehu sezóny 2016/17 po kauze odstúpil z Fortuna ligy tím:

A) Tatran Prešov

B) Spartak Myjava

C) ViOn Zlaté Moravce

5. Najprv sa stal najlepším strelcom Fortuna ligy a potom odišiel do Kórey. Bol to:

A) Sydouba Soumah

B) Gino Van Kessel

C) Filip Hlohovský

6. Spartak Trnava zažil oslavy titulu v roku 2018 po veľmi dlhej dobe. Od ich posledného triumfu uplynulo:

A) 45 rokov

B) 48 rokov

C) 43 rokov

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt spartak trnava oslavy titulu

7. Nový model súťaže, keď sa tabuľka rozdelí na dve šestky, sa používa od sezóny:

A) 2016/17

B) 2018/19

C) 2017/18

8. Samuel Mráz po tom, čo sa stal najlepším strelcom Fortuna ligy v sezóne 2017/18, odišiel do:

A) FC Parma

B) Empoli

C) Chievo Verona

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt samuel mraz zilina

9. V poslednej sezóne oslavovalo sto rokov od založenia mužstvo:

A) Slovan Bratislava

B) Spartak Trnava

C) MŠK Žilina

10. Novým majiteľom Spartaka Trnava je od novej sezóny spoločnosť:

A) Slovnaft

B) Samsung

C) Cinemax

 

Snáď vás kvíz potešil a vedomosti o Fortuna lige ste si dobre otestovali. Nižšie sa nachádza kľúč správnych odpovedí. Svojím výsledkom sa kľudne môžete pochváliť do komentára.

 

 

 

 

Správne odpovede: 1-A, 2-C, 3-B, 4-B, 5-C, 6-A, 7-C, 8-B, 9-A, 10-C

 

 

Napísať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.